Medicijngebruik

Zaken die je gezondheid kunnen beïnvloeden   -  Je medicijngebruik:

medicijnen1Ga er van uit, dat de aan u eventueel voorgeschreven medicijnen, de juiste middelen zijn en hun werk doen waarvoor ze zijn voorgeschreven.

Het nadeel is echter, dat veel medicijnen ook bijwerkingen hebben.
Dus je bent ziek, hoopt dat op te lossen met medicijnen, maar daar krijg je weer een ander ongemak of zelfs groot probleem voor terug.  De Farmacie heeft daar vaak wel een oplossing voor : andere medicijnen, die echter ook weer hun bijwerkingen kunnen hebben.

Bijwerkingen die u onmiddellijk merkt, maar ook bijwerkingen waar u (nog) niets van merkt.
Er zijn zelfs bijwerkingen die u merkt, maar waarvan u het idee hebt, dat het nu eenmaal bij uw ziekte hoort of een normaal gevolg is van de bewuste operatie. Niets is soms minder waar.

Het is zinvol om dat te weten, zodat u maatregelen kunt nemen om de daaruit voortkomende problemen mogelijk te voorkomen ; met biologische, vaak lichaamseigen stoffen.

Een dagelijks voorkomend voorbeeld: Cholestorolverlagers of statines, zoals Lipitor, Crestor, Zocor en anderen,  o.a. voor mensen met hart- en vaataandoeningen, beperken, verminderen of schakelen uit de aanmaak van Ubiquinol uit Coënzym Q10 (uit o.a. vis, gevogelte enz) door onze lever. Het gevolg is spierstijfheid, spierpijn en  spiervermindering.
Veel mensen denken dat dit een normaal gevolg is van b.v. de hartoperatie, maar dat is niet het geval. Ook vermoeidheid en geheugenverlies komen vaak voor.

medicijnen-lipitorInname van onze CoQ10 met puur ubiquinol zorgt meestal voor verbetering binnen enkele dagen.
Ubiquinol is zeer belangrijk voor de energievoorziening van de spieren, waaronder onze belangrijkste spier , ons hart.

Zo zijn er nog veel meer bijwerkingen van geneesmiddelen, die te verhelpen zijn met voedingssupplementen. WellFeeling beschikt over lijsten van medicijnen en hun mogelijke bijwerkingen, waarvan wij de informatie op verzoek graag met u delen.

Regelmatig zullen wij op deze website en in onze nieuwsbrieven enkele voorbeelden opnemen.
Mocht u echter eerder al informatie wensen, neemt u dan gerust contact met ons op. 

Sommige medicijnen verstoren ook de opname van essentiële voedingsstoffen. Enkele voorbeelden:
Cholesterolverlagende medicijnen verminderen niet alleen de opname van Cholestorol uit de voeding, maar ook de opname van vitamine A, D, K, Foliumzuur en IJzer en veroorzaken ook  de hierboven al genoemde bijwerking op de spieren.
Laxeermiddelen zorgen er b.v. voor dat het gegeten voedsel het lichaam sneller verlaat. Hierdoor wordt niet alleen minder vet opgenomen, maar ook minder van de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K.
Tenslotte kunnen hormoonhoudende medicijnen, zoals de anticonceptiepil, de splitsing van de foliumzuurverbinding uit de voeding afremmen. Hierdoor kan het lichaam slechts in mindere mate beschikken over foliumzuur, wat invloed kan hebben op (latere) zwangerschappen.
Antibiotica schakelen bijvoorbeeld niet alleen ziekteverwekkende bacteriën uit, maar ook de nuttige darmbacteriën die vitamine K aanmaken.  Aanvulling hiervan via Probiotica is dan sterk aan te raden.
En “even”
een Pretnison-kuurtje heeft invloed op ca 10 belangrijke vitaminen en mineralen, waardoor de meest uiteenlopende bijverschijnselen merkbaar zijn.
Het amerikaanse laboratorium Spectracell heeft grote onderzoeken gedaan naar de vitamine tekorten die gaan ontstaan na gebruik van medicijnen.

deel van opgave vitaminetekorten bij gebruik van medicijnen.

deel van opgave vitaminetekorten bij gebruik van medicijnen.

 

Het voert te ver om alle goed onderzochte bekende zaken hierover te vermelden. 

Dit is beslist geen betoog om dan uw medicijnen maar niet te gebruiken, maar slechts bedoeld als informatie, waarmee u mogelijk actie kunt ondernemen om de diverse bijwerkingen en/of bijverschijnselen het hoofd te kunnen bieden.
Voor vragen hierover kunt u uiteraard contact met ons opnemen.