Nut van supplementen

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Voedingssupplementen worden o.a. gebruikt met het doel van gezondheidsbevordering, sport/fitness-beoefening, het voorkomen van toekomstige gezondheidsproblemen en verhelpen van bepaalde lichamelijke ongemakken.  Omdat het om natuurlijke zaken gaat, kan ieder mens daar wel of niet op reageren. Gegarandeerde  werking is dan ook niet altijd aan te geven.
Voedingssupplementen dienen niet gebruikt te worden als vervanging voor een gevarieerde voeding.

De toedieningsvorm is vaak in de vorm van capsules, tabletten, poeders, sachets en dergelijke. Voedingssupplementen met vitaminen en mineralen zijn als voedselcategorie opgenomen in de Codex Alimentarius. Dit is een verzameling van internationale standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel en voedselveiligheid, opgesteld op initiatief van de Verenigde Naties.

Naast vitaminen- en mineraalverbindingen kunnen in voedingssupplementen een groot aantal andere inhoudsstoffen worden verwerkt, bijvoorbeeld aminozurenpaddenstoelen (o.a. shiitakemaitake), antioxidantenprobioticaprebiotica,essentiële vetzuren (zoals visolie en lijnzaadolie), glucosaminecoenzym-Q10,  creatinefytotherapeutica en geïsoleerde secundaire plantenstoffen (bv flavonoïden).

De inhoud en werking van de supplementen die via WellFeeling verkrijgbaar zijn, kunt u vinden via de WellFeelingshop, waar al onze producten opgesomd staan en te bestellen zijn.