Gezonde gewrichten

12-6-2014 14-43-13Onze gewrichten hebben heel wat te verduren in een mensenleven. Behalve onze normale bewegingen zoals (trap)lopen, gebruik van armen en handen enz., belasten we ze vaak wat extra. Zeker als we activiteiten uitvoeren als zwaar werk, werken in de tuin en sporten, van stevig wandelen tot topsport. Niet altijd realiseren wij ons, dat dit misschien wel eens te veel gaat worden.
En we hebben nogal een aantal gewrichten; heupen, knieën, enkels, schouders, ellebogen, vingerkootjes,  om maar een paar belangrijke te noemen.
En daar kun je de gekste problemen mee oplopen, vaak wel afhankelijk van bepaalde activiteiten. Die activiteiten behoeven niet altijd zwaar te zijn, want ook lichte bezigheden, die je veel uitvoert kunnen leiden tot gewrichtsklachten. Zo ook het verkeerd zitten in een stoel.
Zo zijn er mensen met een tennis-elleboog (buitenzijde) of een golf-elleboog (binnenzijde), die niet eens tennissen of golfen…….
Maar dat is uiteraard om er een naam aan te geven, niet omdat het juist daardoor veroorzaakt zou zijn.

De klachten aan gewrichten kunnen divers zijn. Het kan komen vanuit de spieren of pezen, vanuit het kraakbeen of uiteraard vanuit het bot, als er (vrijwel) geen kraakbeen meer aanwezig is.

We hebben veel gewrichten. Sta je daar wel eens bij stil?

We hebben veel gewrichten. Sta je daar wel eens bij stil?

Het is uiteraard zinvol om de oorzaken van eventuele gewrichtsklachten aan te pakken of vóór te zijn. Maar mocht de klachten zich onverhoopt toch openbaren, dan is een bezoek aan een arts zeker zinvol.
Wilt u echter uw gewrichten beschermen, zowel preventief als bij het ontstaan van lichte klachten, dan hebben wij hoge verwachtingen van ons product FLEX.

Op korte termijn komt ons nieuwe product FLEX uit voor gezonde botten en gewrichten o.a. gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige Glucosamine en andere goedwerkende natuurlijke stoffen.

Uiteraard informeren wij u graag zodra dit in voorraad is.   Om op de hoogte te blijven, kunt u zich hieronder aanmelden voor onze nieuwsbrief, indien u die nog niet ontvangt.