Vitamine C

 

2-5-2014 13-12-24JE KAN NIET ZONDER!

Algemene informatie:
Vitamine C (ascorbinezuur) is een antioxidant, die de lichaamscellen beschermt en die nodig is om de bloedvaten gezond te houden.  Het is ook nodig voor gezonde botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en huid.
Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en het centraal zenuwstelsel, het stimuleert het energie metabolisme en verbetert de ijzeropname.
1 tablet bevat:
Ingrediënten
L-ascorbic acid RI* 625% 500 mg                             (in een sinaasappel 61 mg !!)
saturated vegetable fat (Palm oil) (coating)
PROSOLV EASY tab Nurta                            *RI = Reference Intakes for adults

Te adviseren inname :  1 bij iedere maaltijd  of 2 per dag bij de hoofdmaaltijd.

Algemeen:
Vitaminen en mineralen zijn zeer belangrijk. Ze zijn de basis voor de groei, de verdere ontwikkeling en het goed blijven functioneren van het je lichaam. Vitaminen en mineralen worden geacht in o.a. ons voedsel te zitten. Dit valt nogal eens tegen tegenwoordig (zie diverse laboratoriumonderzoeken). Daarnaast zijn ze afhankelijk van ons leefpatroon (drinken, roken, sporten, ziekte, diëten, zwangerschap, stress, algehele vermoeidheid, enz.).

Er zijn dus verschillende omstandigheden waardoor die behoefte aan vitaminen en mineralen sterk toeneemt.

Vitamine C:
ondersteunt de afweer van het lichaam

-  draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten
-  speelt een rol bij de botaanmaak
is goed voor het concentratievermogen

-  levert een bijdrage als anti-oxidant
-  draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid
werkt als anti-oxidant voor vitamine E en brengt deze weer in een actieve/werkende vorm
verhoogt de ijzeropname

In veel Multi-vitaminen zit slechts 50 tot 200 mg vitamine C.  Dat is onvoldoende, daarom wordt sterk geadviseerd om extra vitamine C te nemen, als volwassene  b.v. 1000 mg. (In ons product zit 500 mg, zodat deze ook aan kinderen te geven zijn.)
“Vitamine C is verreweg de belangrijkste vitamine en we hebben er grammen van nodig”, aldus Linus Paulin, Nobelprijswinnaar, die ca. 30 jaar van zijn leven heeft besteed aan onderzoek naar vitamine C.


TE  veel vitamine C wordt uitgeplast. Dat maakt de urine zuur, wat fysiologisch gezien gezond is. Hiervan kan nuttig gebruik gemaakt worden (door vrouwen) bij blaasontsteking. Daar kan die bacterie niet tegen! Een zeer probaat en veilig middel.

Als je een verkoudheid of griep voelt opkomen, verhoog dan de dosering én de frequentie, is het algemene advies.  Vitamine C is hét antivirusmiddel bij uitstek.
Met vitamine C is het lichaam in staat om zelf dát interferon te maken, wat nodig is om juist die virus te lijf te gaan die nodig is.

Vitamine C is noodzakelijk voor ons immuunsysteem. Het verhoogt de beweeglijkheid van witte bloedlichaampjes, waardoor infecties beter bestreden worden, stimuleert de aanmaak van antilichamen waardoor het werkzaam is tegen allergieën en is in staat vrije radicalen weg te vangen, de hoog reactieve moleculen die worden aangemaakt (b.v. bij stress) en die schadelijk zijn voor onze lichaamscellen.
Stressfactoren zijn o.a.: chemische stoffen in het milieu, flinke tandartsbehandeling, spanning op werk of in gezin, lange vliegreis, roken, drinken, enz.   Dit verzwakt het immuunsysteem en maakt een mens gevoelig voor kleine hoeveelheden van bepaalde stoffen, de allergieën.

uit : Gouden boekje voor de gezondheid –G.Schuitemaker,

Vitamine CWat kan vitamine C voor je betekenen.
Nog eens rustig in een video (in Duits) bekijken?
Klik dan hier.

Voor meer informatie en bestelling