Co-enzym Q10

14-6-2014 22-58-11ALS JE HART JE LIEF IS!
Co-enzym Q10 (kortweg Q10) kan in principe door het lichaam worden aangemaakt. Q10 is een vetoplosbare, vitamine-achtige stof die in alle menselijke en dierlijke cellen voorkomt. Belangrijkste functie van co-enzym Q10 is die van cofactor voor verschillende belangrijke omzettingsstappen in de energieproductie in de cel. Het is ook belangrijk als antioxidant.
Cellen die veel energie nodig hebben, zoals hart-, nier-, lever- en spiercellen, bevatten relatief veel mito-chondria, en dus ook veel co-enzym Q10.
Een aantal factoren kunnen de Q10-status beïnvloeden.
Ziekte: Bij o.a. hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, parodontitis en aids wordt vrijwel altijd te lage co-enzym Q10 in de lichaamsweefsels aangetroffen.
Gebruik van sommige medicijnen (met name statines): De aanmaak van cholestorol en co-enzym Q10 wordt door hetzelfde enzym gereguleerd. De werking van statines, cholesterolverlagende medicijnen zoals bijvoorbeeld Lipitor, Crestor, Simvastatine, Lovastatine, Pravastatine, is gebaseerd op remming van de werking van dit enzym, met als gevolg dat mensen die deze medicijnen gebruiken ook verlaagde co-enzym Q10-niveaus in spierweefsel en bloed hebben.
Dit merkt men door spierspanning, spierpijn, spierstijfheid enz. Je belangrijkste spier is je hart.
Dus enerzijds wordt deze behandeld met medicijnen, maar anderzijds veroorzaken diezelfde medicijnen problemen voor je hart. Andere factoren: Ook ouderdom, extreem fysieke inspanningen, stress, alcohol-en nicotinegebruik leiden tot verlaagde CoQ10-niveaus.

Bronnen en biologische beschikbaarheid
Co-enzym Q10 komt in vrijwel alle voedingsmiddelen voor. Via de voeding nemen we dagelijks circa 3-5 milligram op. Veel zit in orgaanvlees (vooral) lever, vis (haring, sardines, ansjovis, makreel, zalm) en gevogelte.
Aangezien co-enzym Q10 in de lichaamsweefsels zelf aangemaakt kan worden, wordt ervan uitgegaan dat in normale omstandigheden het lichaam niet afhankelijk is van co-enzym Q10-aanvoer via de voeding. De invloed van voeding op de co-enzym Q10-status blijkt miniem te zijn.

Met behulp vanvoedingssupplementen is de co-enzym Q10-status echter wel degelijk te beïnvloeden. Ons product co-enzym Q10 levert 8 tot 10 keer de 3-5 milligram op die de mens via de voeding binnenkrijgt.

Q10 Nutritional supplement Q10 ubiquinol 30 mg14-6-2014 22-45-07
Inhoud: 60 soft capsules = 42 grams
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 1 capsule per dag.
1 capsule bevat: Soybean oil, IP (not genetically modified), Gelatin, Glycerin, Co-enzyme Q10 as ubiquinol 30.0 mg, Water (purified) Silicon dioxide, colloidal Red iron oxide paste 28478

Overschrijdt de aanbevolen dosis niet. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet.  Een gezonde leefstijl en een gevarieerd uitgebalanceerd dieet zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid.
Aanbevelingen om te bewaren:  Donker, verpakt, koel en buiten bereik van jonge kinderen.
Niet gebruiken voor jongeren dan 18 jaar, gedurende zwangerschap en tijdens borstvoeding.

Kaneka QH™ is een merknaam van Kaneka Corporation.    14-6-2014 22-50-15

Voor meer informatie via video (in Duits)   Q10Naar bestelling Q10