“Diabetes type 2 is te genezen.”

‘Diabetes type 2 is te voorkomen en te genezen’

“Diabetes type 2 is te voorkomen en te genezen” aldus Prof.Dr. Hanno Pijl, internist in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum), in zijn lezing tijdens het congres Arts en Voeding.  Een juist beweegpatroon en gezond eetpatroon is de beste methode om diabetes type 2 te voorkomen én te genezen.

Er is extra aandacht nodig voor een gezond eetpatroon, als het gaat om voeding.  In het advies van Prof.Dr.Pijls meldde hij o.a. dat verzadigde vetten niet vervangen dienen te worden door produkten met een hoog glycemische index. Deze index geeft aan hoe snel koolhydraten in de darm  verteerd worden en in het bloed worden opgenomen als glucose of, anders gezegd,  geeft een schatting van de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt nadat zo’n produkt gegeten is.
Hoog glycemisch zijn o.a. gebakken aardappelen en brood. Laag glycemisch zijn o.a. pasta en fruit.
De GI van een produkt kan o.a. ook variëren door de wijze van bereiding van een produkt.
Het vervangen van vet door linolzuur, geeft volgens Prof.Dr.Pijl een hogere sterftekans, waardoor dit dus ook niet verstandig is.
Het beste is om verzadigd vet te vervangen door meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3) of mono-overzadigd vet (oliezuur).

Essentieel bij het genezen van diabetes type 2, (b)lijkt vrijwel altijd een gezond lichaamsgewicht. Dit is ook naar voren gekomen uit onderzoeken, volgens Prof.Dr.Pijl. Veel mensen met diabetes type 2 blijken daarom te moeten afvallen. Een eetpatroon van dagelijks zo’n 600 tot 800 calorieën per dag wordt door hem aangeraden, waardoor men vrij snel gewicht (m.n. vet) verliest, waarna men uiteraard op het gezonde gewicht moet blijven, want bij toename van dat gewicht komt diabetes type 2 vrijwel altijd terug.

Reactie van WellFeeling:
Voor gewenste aanvulling met Omega 3 (visolie), beschikt WellFeeling over een zeer zuiver produkt van goede kwaliteit.
Ook voor het afvallen kunnen wij hulp bieden met onze produkten Lean en Shape. Zeker indien deze in combinatie gebruikt worden mag u goede resultaten verwachten.
Voor de zinvolle extra beweging of sporten, plus de daarvoor benodigde energie, is onze Energy een goed produkt, wat zelfs door topsporters wordt gebruikt en goedgekeurd is door de NZVT (Nederlandse Zekerheid Voor Topsporters) ten aanzien van dopingveiligheid.